De Corona-periode was voor alle muzikanten een hel natuurlijk. Optreden was niet mogelijk en zelfs repeteren was uit den boze. Hier en daar een live-stream, maar verder was er niet veel te doen. Dat was de periode dat de creativiteit van Juffr Jannie aangesproken werd. En daar kwamen best leuke dingen uit, zoals bijvoorbeeld het idee van ‘De Vijf van Jannie’. Het idee was om er een reeks intieme sessies van te maken waarin elke keer een thema centraal stond en elk bandlid zijn inbreng mocht doen voor ‘De Vijf van Jannie’. Het thema voor de eerste editie was Guilty Pleasures. Helaas is het idee nooit ten uitvoer gebracht, maar we willen jullie graag deelgenoot maken van onze eerste Vijf van Jannie. In dit blog drie vragen daarover aan Marcel (Toets).

Heb je iets met Guilty Pleasures?

“Absoluut niet eigenlijk. Ik vind namelijk dat er eigenlijk geen Guilty Pleasures bestaan. Het suggereert dat je je moet schamen als je een bepaald nummer mooi vindt, maar dat is natuurlijk grote onzin. De nummers die als Guilty Pleasure worden aangemerkt zijn gewoon fantastische nummers omdat ze een grote doelgroep aanspreken en iedereen er vaak lekker blij van wordt. Dus mijn oproep aan iedereen: schaam je niet voor dat lekker meezingertje en laat je lekker gaan!”

Je mocht 3 nummers aandragen voor de Guilty Pleasures editie van De Vijf van Jannie. Welke waren dat?

“Mijn eerste inbreng was Do Ya Think I’m Sexy van Rod Stewart en dat was niet omdat ik me per se zo in kan leven bij de titel. Ik vind het gewoon een super aanstekelijk nummer met een lekker disco beat. En dat strings-riedeltje aan het begin is ook heel fijn! Tweede nummer was I Was Made For Loving You van Kiss. Ik had die LP met de vier geschminkte gezichten van KISS en vond het een bijzonder bandje. Stoere looks, maar de muziek was best mellow. Zelfs ook een beetje disco hier en daar. Als laatste heb ik I Can See Clearly Now van Johnny Nash ingebracht, het nummer dat iedereen waarschijnlijk kent van de Rotterdamse kraanmachinist Lee Towers (wie herinnert zich niet de ‘elleboog’-move). Maar wat een heerlijk nummer en een hele mooie tekst.”

Het nummer dat het gehaald heeft is I Was Made For Loving You van KISS. Wat vind je zo mooi of bijzonder aan dit nummer?

“Dat opzwepende begin van bas en drums en dan die gitaarakkoorden daarna. Heerlijk. En dan gevolgd door het zingen van het refrein maar dan zonder tekst (0:23). Geniaal haha. Na een mooi opgebouwd komt dan het echte refrein die iedereen wel mee kan zingen (1:07). De bridge (2:22) is ook heel mooi, met die falsetto stem. Wat hoog! Let ook even op de drumbreak (2:56). En dan natuurlijk de onvermijdelijke gitaarsolo (3:13), gevolgd door een flink aantal herhalingen van het refrein. Perfecte Guilty Pleasure. Meer dan 650 miljoen keer gestreamd op Spotify! 650 million fans can’t be wrong.”

Deel dit verhaal via je eigen favoriete platform

Welkom op de Jannie Blog!
Een bloemlezing van relevante en soms iets minder relevante maar wel vermakelijke berichten